Voor de laatste keer met de EOS 7D M II op stap

Het is vrijdag 3 juni en het is echt zo’n dag dat je gewoon even nergens zin in hebt……..maar ik spreek mezelf bestraffend toe dat ik op zijn minst even een stukje kan gaan fietsen. Uiteraard wel met de fotocamera in de fietstas want je weet nooit wat je tegen gaat komen. Langs de HSL hadden we van de week al jonge meerkoetjes op het nest gezien dus nu maar even op de foto gezet en ik krijg er meteen weer zin in.

B49A6155 website
Jonge meerkoet; wat een enorme poten voor zo’n klein beestje!
B49A6165
een klaver soort ik denk de rode klaver…

Langs het talud staan prachtige klaprozen en als ik even van de fiets af ga en ze sta te bewonderen komt er een dikke hommel aangevlogen; beetje lastig met zo’n 600 mm lens op je fototoestel maar toch maar geprobeerd om een foto te maken. Ik heb geen idee van de instellingen van het toestel maar wat ik wel weet is dat de foto’s best aardig zijn gelukt.

B49A6169
Klaproos met hommel (langs de HSL in Hazerswoude dorp)
B49A6174
klap roos met wegvliegende hommel (langs de HSL in Hazerswoude Dorp)

Als ik door fiets steek ik over om in het Bentwoud te komen en ga opzoek naar de nieuwe bruggen en fietspaden die afgelopen weken gemaakt zijn. Onderweg zie ik weer veel Buizerds en ik denk zelfs dat ik ook de Bruine kiek zie vliegen. Ook hier weer jonge meerkoetjes; deze zijn nog jonger en hebben nog zo’n leuk rood kopje. Schattig!

close upje
jong meerkoetje ingezoomd
B49A6182
jonge meerkoetjes in het Bentwoud

Onderweg maak ik een praatje met een oud baasje dat staat te genieten van de jonge runderen die er rondlopen en genieten we beide even van de prachtige natuur zo dicht bij huis. Deze jonge eendjes zwemmen aan de overkant van het slootje!

eendjes
jonge eendjes in het Bentwoud

Geen spijt dat ik er toch nog even op uit gegaan ben!

Geef een reactie