Een akoestisch landschap!

Donderdag 20 april.

Natuurlijk gaan we voor het ontbijt nog even wandelen. Deze keer om 7 uur weg met de hoop edelherten bij een watertje te spotten. Helaas ze zijn er niet vandaag. Het waait behoorlijk hard en dat is jammer want dan laten de vogels zich minder goed zien maar horen doen we ze des te meer. Frank spreekt van een akoestisch landschap en dat vind ik mooi en iedereen kan zich daar wel iets bij voorstellen. We horen veel verschillende soorten zingen en “horen is scoren” bij SNP dus ze komen op de lijst. Ineens vliegt er een aasgier vol in beeld; prachtig. Deze gierensoort is veel kleiner dan de andere soorten maar door zijn witte vleugels heel mooi in de vlucht. Ik had ze nog nooit gezien in het wild. Ook gaat er een hele grote vlucht bijeneters over en vliegen er overdreven veel rotsduiven rond vinden wij.

Het ontbijt is hier gelukkig wat minder overvloedig maar het is genoeg om de hele ochtend op te teren. We gaan op weg voor een wandeling langs de Arroyo de la Vid, een prachtig beekje met veel begroeiing en een smal pad er langs. Ook hier weer last van de harde wind en we zien dan ook alleen een roodkopklauwier. Er groeien hier ook wilde hyacinten, ze zijn mooi blauw! We rijden weer naar de gierenrots maar door de wind zijn er duidelijk veel minder gieren te zien dan gisteren. Ik maak een foto van een cirllgors die beneden in de bomen zit, zo ken je het vogeltje niet en zo krijg je hem vol in beeld. We waaien uit ons hemd en besluiten de wandeling naar het kasteeltje boven op de rotsen te gaan maken. Een flinke klim maar goed te doen omdat het via een gewone weg gaat. Vreemd genoeg is het boven zeker 10 minuten wind stil. Het uitzicht is grandioos en de gieren vliegen hier onder en boven langs. Prachtig! Als de wind weer aangezet is, is het lastig je fototoestel stil te houden dus fotograferen is moeilijk. Ik ga nog even boven op de uitkijktoren kijken. Hier moet je je schrap zetten om er niet af te waaien; ik vind het wel leuk. Via de andere kant van de berg gaan we terug naar de bus. Hier waait het minder maar de weg is wel een flink stuk langer alhoewel dit geen straf is. We lopen tussen mooie bomen en planten; een zogenaamd mediterraan oerbos. Voor de verandering gaan we vroeg terug naar het hotel om even lekker uit te rusten en gezellig een borreltje te drinken uit de wind en in de zon.

We scoren vandaag maar 49 soorten en mijn soort van de dag was de aasgier!

wilde eend, rode patrijs, zwarte ooievaar, vale gier, monniksgier, aasgier, zwarte wouw, rotsduif, houtduif, koekoek, hop, bijeneter, kuifleeuwerik, boomleeuwerik, rotszwaluw, boerenzwaluw, roodstuitzwaluw, huiszwaluw, witte kwikstaart, roodborst, nachtegaal, zwarte roodstaart, roodborsttapuit, merel, blauwe rotslijster, zwartkop, kleine zwartkop, baargrasmus, cettiszanger, tjiftjaf, winterkoning, koolmees, pimpelmees, boomkruiper, roodkopklauwier, blauwe ekster, ekster, gaai, raaf, zwarte spreeuw, huismus, vink, kneu, putter, groenling, europese kanarie, grauwe gors, cirlgors, grijze gors.

Geef een reactie