Vogelfotografieworkshop op de Pier van IJmuiden

Zaterdag 13 mei 2017

In het kader van de Nationale Vogelweek organiseert Servan Ott (www.servanottfotografie.nl ) een vogelfotografieworkshop op de Pier van IJmuiden. Wij kennen Servan (nog) niet maar de aankondiging klinkt goed en de foto’s op zijn website zijn mooi dus we schrijven ons in.

Als we om 7u45 op de grote parkeerplaats arriveren begint het net te regenen. De buienapp weet te vertellen dat het een kwartier gaat duren en daarna zal het grotendeels droog blijven. Om 8 uur is het inderdaad droog en maken we kennis met onze mede workshoppers en met Servan. Hij opent de achterbak van de auto en stelt op zijn hoedenplank zijn laptop op! Euh….. ja inderdaad op deze manier zal hij het theoretische deel van de workshop ten gehore brengen. Beetje apart maar ook wel leuk en hij brengt het met veel enthousiasme dus we gaan er voor. In de VWG zijn we natuurlijk wel gewend aan een “achterbakkie” maar deze konden we nog niet!

De koffie is goed en het eerste anderhalf uur leren we toch nog weer nieuwe dingen over het fotograferen en ons eigen toestel. Focussen, geduld en M-en in de Av – stand zijn de belangrijkste dingen die mij bij blijven! Dan is het tijd om de theorie in de praktijk te gaan brengen en vertrekken we richting strand en pier. Helaas is het  assortiment vogels vandaag minimaal dus maken we ongeveer 1000 foto’s van steenlopers en de andere 200 van grote mantelmeeuwen! O nee toch niet, we vinden ook nog een kleine strandloper en een bonte strandloper.

Steenloper in zomerkleed
lucky shot….of het oog van de fotograaf 😉
Ze lopen de hele dag heen en weer (heel irritant voor de fotograaf) en pikken in het wier en tsja dan vinden ze wel eens wat!
soms vliegen ze weg om 20 meter verder op weer neer te strijken en dan is het leuk als je hem kan vangen in je lens!
hmmmm
sommige zijn nog niet helemaal op kleur…..
kleine strandloper (is wel iets zeldzamer dus een mooie vangst)
Bonte strandloper…ook al zo mooi op kleur!
je moet dus geduld hebben en op het juiste moment klikken werd ons verteld….oké!

 

en hij bleef maar zitten poetsen!
o ja……het kauwtje wilde ook wel even poseren
ook Binnenstebuiten was op de pier
Op het strand vinden we nog drieteenstrandlopertjes….

Het was een leuke workshop en een heerlijke dag buiten genieten.

Geef een antwoord