Een glimp van de Visarend….

25 september 2016website-bordje

Omdat het waarschijnlijk de laatste mooie, warme zondag is van dit jaar vertrekken we richting de Biesbosch om misschien wel de Visarend te scoren. We rijden nog voor acht uur van huis en gaan via Werkendam de Biesbosch in. Het is nog heel rustig overal; behalve op het water. We worden verrast door de grote hoeveelheid Watervogels die we zien. Het wemelt van de lepelaars, grote zilverreigers, slobeenden, krakeenden, smienten, zwanen enz. enz. Jammer dat de zon zo fel schijnt want foto’s maken van dit spektakel is echt onmogelijk. Aan de andere kant van de weg gaat het beter…….

website-vriendjes
for ever friends!
website-lepelaars
Lepelaars in overvloed hier.
website-grote-zilver-reiger
Grote zilverreigers zijn ZO mooi!

We rijden in een rustig tempo verder en kunnen stoppen wanneer we willen want er is nog geen verkeer op de weg. We rijden richting het Biesbosch museum en even daar voorbij parkeren we de auto en gaan we aan de wandel. Het mooiste wat we te zien krijgen is de IJsvogel, dit blijft toch fascineren!

website-ijsvogeltje website-ijsvogeltje-4 website-ijsvogeltje-3

Ook zijn er nog twee Fitis-achtige vogeltjes die ook de show stelen (ze zouden al op trek moeten zijn maar misschien heeft het mooie weer ze nog weerhouden….?)

Het is ons niet helemaal duidelijk of het hier om een mannetje en vrouwtje gaat of om een moeder met kind maar het is wel schattig om te zien. Onderweg zien we ook nog een specht maar helaas ook tegen de zon in. website-bonte-specht We lopen nog verder maar heel veel vogels komen we niet meer tegen maar de rest van de natuur is ook mooi!

website-dagpauwoog website-besjes Dan bezoeken we nog het gebied waar gisteren de visarend is gezien en daar was het eigenlijk om te doen vandaag. Helaas na een uur struinen door dit prachtige gebied krijgen we hem niet te zien.

website-notenboom
Walnotenboom

Vlak bij de auto vinden we nog een groen kikkertje met een perfecte schut kleur zoals op de eerste foto is te zien.

website-kikker website-kikker-2

We besluiten om nog even naar de Rietputten te rijden en aangezien het nog steeds heerlijk weer is gaat de kap open en gaan we op ons gemakje de Biesbosch uit. Na nog geen kilometer gereden te hebben zie ik hem ineens. Hij zweeft boven de bomenrij aan de oever van de Merwede….ohhhhhh wat mooi maar wat ver weg en waarom duikt hij nu achter de bomen weg! Balen hoor want verder dan deze glimp komen we niet………

Als we bij de Rietputten aankomen is het weer volledig omgeslagen. Het waait heel hard en de zon is nergens meer te bekennen. De kans op Baardmannetjes is gedaald naar nul en het enige wat we goed in beeld krijgen zijn een paar watersnippen.

website-watersnippenToch was het weer een mooie dag!

 

 

Geef een reactie