Buytenpark en Bentwoud op vrijdag de dertiende!

Vrijdag 13 januari 2017

De beloofde sneeuw is uitgebleven en het wordt in de loop van de dag zelfs mooi winterweer. Hup naar buiten, fototoestel en verrekijker mee en ik ga op zoek naar de Ransuilen in Zoetermeer. Helaas voor mij, niet voor de uilen, kon ik ze niet vinden! Omdat ik in de buurt van het Buytenpark was ben ik daar maar heen gereden. Als ik de auto parkeer zie ik in de eerste boom een mooi buizerd zitten. In de auto prepareer ik mijn fototoestel maar helaas is de vogel gevlogen als ik hem wil fotograferen. Langzaam loop ik het pad op en hoor een enorm gekwebbel van vogeltjes…….joepie… er zitten een enorme hoeveelheid puttertjes op de uitgebloeide kaardebollen. Hier wordt je heel blij van en zeker als  ze er mooi voor gaan zitten!

Ik kan er maar geen genoeg van krijgen maar op een gegeven moment kiezen de puttertjes er toch voor om weg te vliegen. Jammer! Als ik verder loop kom ik nog een paar mooie paddenstoelen tegen.

judasoor

Ik loop nog een klein rondje maar de lucht is inmiddels erg dreigend geworden. Nog even luisteren naar de specht maar hij is met te snel af net als de haasjes die rond rennen. Terug naar de auto bedenk ik mij dat ik toch nog even op zoek wil naar de ruigpootbuizerd in het Bentwoud want die heb ik nog niet kunnen fotograferen dus als het weer niet al te slecht wordt ga ik toch nog even een poging wagen.

Als ik weer in Hazerswoude ben is de lucht weer aardig open dus waag ik het er op. Na nog geen 100 meter gelopen te hebben zie ik een parmantige roodborsttapuit heen en weer vliegen tussen de lage takjes. Heel voorzichtig ga ik proberen nog iets dichter bij te komen maar met 400 mm * 1,4 hoef je gelukkig niet heel dicht bij om een mooie foto te kunnen maken!

Ook zie ik het vrouwtje blauwe kiekendief vliegen en die is druk aan het jagen en heeft geen oog voor mij; gelukkig!

Maar ja nog geen ruigpootbuizerd……dus nog even doorlopen maar. Als ik bijna mijn rondje gelopen hebt zie ik een grote “buizerd” in een boom zitten. Beetje blond en groot maar zou dat hem zijn……dan vliegt hij weg en maak ik er in een reflex toch een foto van. Thuis gekomen blijf ik twijfelen en roep ik een hulplijn in en ja hoor ik krijg de bevestiging……het was de ruigpootbuizerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *