Zonsopkomst en Baardmannetjes in de Rietputten

Het is altijd een gok of de zonsopkomst mooi is om te zien maar deze morgen, zaterdag 21 januari gokten we goed!

Na een uurtje rond lopen zien we, na een tip van andere vogelaars, de eerste baardmannetjes. Helaas in de schaduw van de bomen dus het licht is niet heel mooi. Wel blij natuurlijk dat we ze in ieder geval hebben gevonden!Als we op de terug weg zijn zitten er ineens een aantal vol in beeld en nu niet meer in de schaduw maar precies goed ten opzichte van de zon. Ik ben “weer”‘ onder de indruk van deze prachtige vogeltjes en het is echt ruim genieten.

Af en toe ff krabben…… Hier kan je zien hoe ze eten, het gaat achter elkaar door en ze vliegen van stengel naar stengel en blijven maar eten. Wil je meer weten over dit vogeltje klik dan op de volgende link: https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/vogelgids/vogel/?vogel=4

Kiekeboe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *