Jonge zwaluwen op een hek!

24-06-2016

Wat zijn de mooie dingen in het leven toch eenvoudig!  Je fietst langs een hek en denkt; o leuk zwaluwen…..en dan denk je; waarom zitten die zwaluwen toch met hun bek open? Van de fiets af, verrekijker erbij en dan komt daar ineens een zwaluw aangevlogen die richting het hek vliegt en aan een, schijnbaar, willekeurig zwaluwtje zijn insect geeft door het in zijn bekje te droppen. Het was fascinerend om te zien! Gelukkig had ik mijn fototoestel bij me!

website zwaluwen 8
Je denkt….o leuk zwaluwen op het hek!
website zwaluwen 4
en dan komt daar ineens een ouder aangevlogen…..je hoort ze piepen…ik ik ik ik ik
website zwaluwen 5
je kan zo de staart mooi zien en weet dan dat het Boerenzwaluwen zijn
website zwaluw 2
het insectje wordt in de bek van het jong gedropt en dat allemaal tijdens het vliegen
website zwaluwen 2
en nu zijn de andere aan de beurt; vlak voor het hek gaat hij/zij in de rem stand…..
website zwaluwen
en dan richting een open bekje
website zwaluw 1
die op het paaltje krijgt nog even niets maar blijft roepen……ik wil ooooook!
website zwaluwen 3
het is wel heel knap dat het allemaal in de vlucht gaat, eerst staart breed en dan weer smal en naar beneden en stil hangend het jong voeren; wauw wat mooi om te zien!

Ik kon deze foto’s maken op de kruising van de Noordpolder en de Broekweg in Hazerswoude Dorp

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *